miercuri, 15 aprilie 2009

Cum sa facem Garam Masala


Garam Masala este un amestec pe baza de chimion si coriandru in combinatie cu scortisoara, cardamom, cuisoare si dafin indian. Persan la origine, acest amestec este acum indispensabil in toata India. Iuteala amestecului este medie.

Ingrediente:

* 2 linguri seminte de coriandru
* 1 lingura seminte de chimion
* semintele de la 10 pastai de cardamom
* 2 lingurite seminte de mustar alb
* 2 lingurite schinduf
* 2 lingurise boabe piper negru
* 1lingurita cu varf de cuisoare intregi
* 7-8 cm lungime de rulou de scortisoara, rupt in jumatate

Indicatii

Se incalzeste o tigaie la foc mediu si se prajesc condimentele, separat sau amestecate, amestecand continuu si acoperind tigaia cand semintele de mustar incep sa pocneasca, timp de 3 minute.
Se piseaya componentele dupa ce s-au racit intr-un mojar si apoi se ambaleaza intr-un container ermetic. Garam masala se pastreaza, la rece, cca. 1 luna.

 Sursa: http://www.condimenteweb.ro

0 comentarii:

Alimentatie Armonioasa   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP