duminică, 12 aprilie 2009

Sa invatam sa facem Seitan

Seitanul este cea mai buna si mai gustoasa alternativa a carnii, o varianta la fel sau poate chiar mai buna fata de soia. Se poate face din faina de gluten, sau din faina alba de grau obisnuita (cu cat este mai bogata in gluten cu atat mai bine).

Daca gasiti faina de gluten, aceasta demonstratie este pentru voi:



In caz ca alegeti faina alba de grau obisnuita, acest filmulet este pentru voi:



Desigur, cea mai buna varianta este faina de gluten. In acest caz va trebui sa framantati coca cam 5-10 minute, apoi sa o fierbeti jumatate de ora in apa cu sos de soia (shoyu), morcovi etc.

In cazul in care folositi faina normala, ar fi bine sa o framantati cu robotul de bucatarie circa 10-15 minute, sa o lasati circa 15-20 de minute sa stea acoperita cu un prosop apoi sa o fierbeti in apa cu sos de soia, morcovi si tot ceea ce-i poate da un gust bun cam o ora doua (important este ca sa fie frageda la sfarsit).

Se poate folosi aproape la orice. :)

Alte metode interesante de incercat le puteti gasi aici.

0 comentarii:

Alimentatie Armonioasa   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP