duminică, 12 aprilie 2009

Sa invatam sa facem branza de tofu acasa

Si cum ne place aventura, dar si tofu, sa urmarim filmuletul pentru a invata cum sa facem tofu acasa:



Avem nevoie de:

600 gr. soia boabe
250 ml suc de lamaie

Procedeu:

Se lasa boabele de soia la muiat in apa pentru 6 ore pe timp de vara sau 12 ore pe timp de iarna, apoi se trec prin blender in diferite portii (nu toate odata) cu 4,200 ml apa la fiecare.

Laptele de soia obtinut se strecoara apoi, cel mai bine printr-un tifon, unde se alege partea solida. Se ia apoi laptele de soia si se incalzeste circa 10 minute la foc mediu in timp ce se amesteca mereu. Cand incepe sa fiarba se stinge focul.

Trebuie sa masuram temperatura laptelui de soia, cea ideala fiind de 40C. Se iau cei 250 ml de suc de lamaie, se pun intr-o oala mare dupa care se toarna laptele de soia peste el, la o distanta de 60 de cm.

Pentru 5 minute e bine sa nu miscam deloc oala, ci sa o lasam asa, pana cand laptele de soia se branzeste. Dupa asta se aseaza tot continutul intr-o sita sau in ceva special amenajat pentru a permite presarea branzei de soia si scurgerea zerului din ea.

In functie de cat de tare doriti ca sa fie branza de tofu, se lasa o greutate deasupra ei, de la 25 de minute pana la 35-40, si este gata.

Astept sa-mi spuneti cum v-a iesit. :)

0 comentarii:

Alimentatie Armonioasa   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP